Партньори


Магазин за българско вино и продукти Купаж

Магазин за българско вино “Купаж” – София

Един чудесен проект, разполагащ с продуктите на петнадесетина малки и семейни български винопроизводители, представени със средния си до висок клас вина. Предложени са само български сирена, с основните правила за избора им е да не бъдат опаковани с найлон и да са отлежавали минимум 4 месеца. Продават се и месни деликатеси, като еленски бут, цалапишки бабек, филе “Елена”.


Винен магазин и бар “Регион” – Несебър

Едно от малкото места в България, където човек може да спре и да разгледа селекция от отбрани български вина от малки бутикови винарни от всеки един регион на България. Или пък да се настани в уютна градина, където може да се наслади на незабравимия вкус на някои от най-запомнящите се и неповторими български вина, съчетани с внимателно подбрани  месни продукти, сирена и плодове.


Винени турове с Уайн Турс

Winetours.bg – винен туризъм в България

Първият онлайн пътеводител за винен туризъм в България, който обединява повечето изби, отворени за посещения от туристи. Идеята за създаването на сайта са да повиши интереса към предлаганите от винарните продукти и услуги, и да улесни организацията  на пътуването на желаещите към тези обекти в България, превръщайки  виненият туризъм в част от цялостния имидж на България.


Енотека “Сакар” – Харманли

Енотека Сакар е един изключително прозорлив и находчив проект в град Харманли, създаден от двамата собственици (Камен Коев и Тодор Братанов) на винарна Вила Басарея и намиращ се непосредствено до самата винарна, която е една от най-малките в страната. Енотеката е отворена през 2019 г., като идеята за нея се ражда след множеството проведени дегустации и винени турове в самата изба.


Семийство Андрей, Мими, Анна и Адрианна Андрееви

Андрей Андреев – пътувания, фотография и българско вино

“Семейният ни блог за пътувания и фотография www.andrey-andreev.com бе започнат, като съвсем личен и по-скоро фотографски проект, но някак си се превърна в семеен блог за пътувания и фотография, после и за храна, а накрая и за вино. А в последно време все повече за вино. А нас вече ни наричат „посланици на българското вино“, което звучи наистина много клиширано, но може пък да е вярно.” – споделят Андрей и Мими.

Магазин за българско вино “Вино Оренда” – София

Преди 8 години на 17 септември Асен и Валя Цекови откриват  първия магазина за вино, специализиран само в продажбата на български вина, разполагащ в момента със селекция от над 300 вина от близо 60 изби. Концепцията на това младо и амбициозно семейство е да предлагат по-малко вина от големи винопроизводители и да насочат усилията си в представянето на малките и занаятчийски винарни.