Магазин и бар Регион

Магазин Регион - Несебър


Магазин и винен бар за българско вино и фермерски деликатеси

Магазин за вино Регион в НесебърВинен бар и магазин,  където човек може да спре и да разгледа селекция от отбрани български вина от малки бутикови изби от всеки един регион на България. Или пък сядайки в уютна градина, да може да се наслади на незабравимия вкус на някои от най-запомнящите се и неповторими български вина, съчетани с внимателно подбрани  месни продукти, сирена и плодове…”Точно такова място си представяхме с моята съпруга…
Място, пленяващо своите клиенти и приятели с неповторим интериор и задушевна атмосфера, съчетаваща в себе си духа на стария град и визията на модерните винени барове по света.
Място, в което човек може да се потопи изцяло и да се откъсне от заобикалящата го действителност, без да бъде поредния магазин за вино, в който да се продават всякакви комерсиални вина, които могат да се намерят във всеки супермаркет. Искахме нещо различно,  искахме да създадем място със собствена атмосфера и живот.
Място, уютно и романтично, където хората си общуват чрез виното, намират нови познанства, разширяват своя винен кръгозор и изпитват наслада и удовлетвореност от споделеното си преживяване с нас.Място, което да представи на всеки възможността да се запознае и да опита от голямото разнообразие от качествените колкото известни, толкова и непознати вина  приготвени, както от типични български сортове – като мавруд, широка и млада мелнишка лоза, гъмза, рубин, карловски или червен мискет, димят, тамянка и др., така и традиционно силно представените в България международни  сортове – мерло, каберне совиньон, сира, каберне фран, пино ноар, совиньон блан, шардоне, траминер, ризлинг, мускат отонел, пино гри и др., радващи се на голям успех поради спецификата  на българският тероар и професионализма на българските енолози.

.
Неслучайно се спряхме на малки и не толкова известни винарни – от една страна се опитваме да популяризираме страхотните вина които се приготвят в тези малки бутикови винарни, които изцяло залагат на качеството за сметка на количеството, и затова в тези изби много често излизат лимитирани серии вина, не рядко от порядъка на 2000 – 3000 бутилки от даден вид, и от друга страна, защото вярваме че тези малки изби заслужават нашето внимание и те трябва да бъдат представени пред Вас – ценителите и любители на българското качествено вино.
Това беше нашата идея. С много желание и любов я превърнахме в реалност и идеята стана наша мисия и основна линия, която развиваме и ще продължим да следваме, защото вярваме че във виното е истината.” – споделя Панайот Георгиев, един от собствениците на винен бар и магазин “Регион”.

.
Идеята на Регион е не само предлагането на вина от български винопроизводители, но и редовното провеждане на винени дегустации, като много често вината, участващи в дегустациите се презентират от технолога на избата или нейния собственик – подход, който заслужава адмирации и показва осъзнаването от страна на винопроизводителите за важността на личния контакт с техните клиенти. Обикновено се презентират няколко, актуални за сезона вина, придружени с плата от сирена и месни колбаси, грижливо подбрани и красиво подредени от съпругата на Панайот – Ани Георгиева.

Контакти на магазина:
Винен бар и магазин “Регион” – Несебър, ул. “Хемус” №4
Тел.: 089 847 4989

Facebook: Регион