Сорт: 100% Каберне Совиньон
Тип бутилка: 0,75 л.
Затваряне: Корк
Алкохол %: 13,9
Количество: 5300 бутилки
Дата на гроздобер: 29.09.2013 г.
Дата на бутилиране: 09.03.2016 г.
Аналитични показатели: А – 13.9% об.,ТК – 4.9g/dm3, pH – 3.82, Зах.- 2.5g/dm3
Виното е отлежавало 18 месеца във френски 225 л. дъбови бъчви – 50% нови и 50% стари.
Датата на гроздобера е 29.09.2013 г., като се прави селекция на гроздето още на самите лозя и по този начин за преработка влиза само най-качественото грозде. След постъпване в избата гроздето се смачква, като получената гроздова мъст се слага във ферментатори и се подлага на охлаждане до 8°C за 7 дни, за да се подготви за студена мацерация. След това се задържа готовото вино с джибрите за около 2 седмици – процес, който се нарича посталкохолна ферментация. За да се насити на още повече аромати и да добие мекота виното, т.н. яблъчно-млечнокиселата ферментация протича още във ферментатора. Това се практикува обикновено само при много добра реколта – при много добра технологична зрялост и оптимално съотношение между киселини, захари и танини в съответното грозде.
Следва отлежаване за 18 месеца в нови (50%) и стари (50%) френски 225 л. дъбови бъчви, с което се допълват ароматно-вкусовите характеристики на виното.
С цел запазване на автентичния характер и ароматно-вкусовите качества на виното, то не е бистрено и филтрувано, поради което е възможно появата на благородна утайка.
На 09.03.2016 г. от него са бутилирани 5300 бутилки.
Потенциал за стареене в бутилка: повече от 6 години.